Museet Farvergården i Ebeltoft

Afstand: 26.85 Km

 | +45 87 12 26 00 |  mail@museumoj.dk |  www.museumoj.dk/farvergaarden | 
På Museet Farvergården i Ebeltoft kan du få indsigt i tidligere tiders farvning af garn og klæde. Farvergården er et større gårdanlæg, hvor du også kan opleve den originale pigstensbelægning. Hele området strækker sig fra Adelgade til Strandvejen i centrum af byen.

Farvergården - et unikt museum

Farvergården er det eneste bevarede købstadsfarveri i Nordeuropa og er et af de mest særprægede og velbevarede gårdmiljøer midt på Ebeltofts travle hovedgade.

Farvergården blev opført i 1700-1850 og var tidligere en driftig håndværksvirksomhed, hvor der blev farvet garn og klæde for folk i byen og omegnen. Farveriet var i drift mellem 1772-1788 og igen fra 1824-1920erne.

Den sidste farver, Johan Petersen, stoppede med at farve omkring 1925. Han blev boende på stedet og fremviste selv gården som museum frem til sin død i 1959.

Lær mere om Farvergårdens historie

I Farvergården kan du lære om det gamle farverhåndværk og det liv, man levede dengang. Se blandt andet fascinerende filmoptagelser af Johan Petersen ved arbejdet i farveriet og lær om farvestofferne, som dengang blev brugt til klæde- og garnfarvning. Det var også her byens borgere indleverede tekstiler til farvning, ligesom farveren og hans svende hentede garn og klæde i et stort opland omkring Ebeltoft.

Kig indenfor i et fantastisk historisk miljø, hvor du både kan opleve farveri og privatbolig. Find en fin ting i museumsbutikken og snyd ikke dig selv for en tur rundt i den eventyrlige have, der ligger i forlængelse af Farvergården, hvor du også er velkommen til at spise medbragt mad.

Der er gratis adgang til museet.

Se, hvad andre deler på Instagram

#farvergårdeniebeltoft #visitdjursland #visitaarhusregion



Opdateret af: VisitAarhus  | info@visitaarhus.com
Museum Farvergården i Ebeltoft på Djursland Fotograf: VisitAarhus
Museum Farvergården i Ebeltoft på Djursland Fotograf: VisitAarhus
Museet Farvergården i Ebeltoft Fotograf: VisitAarhus Copyright: Museum Østjylland